Baby binnengebracht met dubbele schedelbreuk: twee en drie jaar cel gevorderd tegen ouders

Themabeeld. Foto: Photo News

Lier -

Het openbaar ministerie heeft donderdag celstraffen van twee en drie jaar gevorderd tegen een koppel uit Lier waarvan de kindjes mishandeld werden.

De zaak ging aan het rollen toen een twee maanden oude baby in het ziekenhuis werd binnengebracht met een dubbele schedelbreuk. De ouders hadden aanvankelijk geen uitleg voor de letsels.

Na aan grondig verhoor gaf de vader dan toch schoorvoetend toe dat hij zijn dochtertje brutaal had behandeld. Zo gooide hij de baby vanop een hoogte op een kussen, was het meisje onzacht tegen een muur terechtgekomen en was ze ook met haar hoofd tegen een deurstijl van de badkamer gesmakt. Ook bij het andere kind van het gezin was één en ander mis.

“Zij had een psychomotorische achterstand. Hoewel het kind anderhalf jaar oud was, kon ze nog steeds niet lopen. Ze kon alleen zitten. Toen dat kind in de crisisopvang belandde en de nodige zorgen en aandacht kreeg, evolueerde ze heel snel in de goede richting”, zei openbaar aanklager Nele Poelmans.

Het is vooral afwachten hoe het jongste kind gaat evolueren. Pas op haar vijfde kunnen de artsen zeggen of er blijvende letsels zullen zijn. De twee ouders lieten verstek gaan. Het openbaar ministerie vorderde twee jaar cel tegen de vader en drie jaar tegen de moeder. Zij stond ook terecht voor schuldig verzuim. Het vonnis valt op 3 januari.

Door tdk
  • Ontdek onze GVA+ artikels