Albert Heijn keert terug naar Turnhout, ook Deurne krijgt nieuw filiaal

Bron © BELGA

Foto: Mia Uydens

Deurne / Turnhout -

In de tweede helft van 2019 komen er nieuwe winkels van Albert Heijn in Turnhout en in Deurne. Dat zegt Luc de Baets, topman van AH België, donderdag. In Turnhout was tot 2017 een Albert Heijn-winkel, die toen werd verkocht aan Lidl om de fusie van Ahold Delhaize te laten doorgaan. Over een mogelijke rechtszaak, zoals die tegen Carrefour in Lokeren, maakt de Baets zich geen zorgen.

De nieuwe Albert Heijn-winkel komt in Turnova, het nieuwe woon- en winkelcentrum in het midden van de stad. “We kijken ernaar uit terug te kunnen keren naar Turnhout”, zegt Luc de Baets.

De oude Albert Heijn-winkel in Turnhout was een van de 13 vestigingen die van de Belgische mededingingsautoriteit verkocht moesten worden, om groen licht te krijgen voor de fusie tussen Ahold en Delhaize. In maart raakte bekend dat concurrent Lidl het filiaal langs de Steenweg op Gierle zou overnemen.

Ook in Lokeren keert Albert Heijn na een tijd afwezigheid op 12 december terug. Carrefour, dat de supermarkt daar overnam van Ahold, stapte naar de ondernemingsrechtbank omdat het vond dat Albert Heijn aan concurrentievervalsing deed. Daar ging de rechtbank echter niet mee akkoord.

Luc de Baets maakt zich geen zorgen dat een dergelijk conflict zich in Turnhout zal voordoen. “We hebben ons aan alle afspraken met de mededingingsautoriteit gehouden, de uitspraak over Lokeren bevestigt dat. Bovendien ligt de nieuwe winkel in Turnhout een stuk verder van de Lidl-supermarkt.”

Door jtp

In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp

Voor jou geselecteerd