Kevin Pauwels domineert in Hasselt en pakt eerste overwinning in bijna drie jaar tijd

Foto: BELGA

Kevin Pauwels (Marlux-Bingoal) heeft de Soudal Classics-wedstrijd in Hasselt gewonnen. Pauwels liet de concurrentie nog voor halfweg ter plekke en reed nadien autoritair naar de zege. Het is zijn eerste zege sinds de Sluitingsprijs in Oostmalle op 21 februari 2016. De absolute toppers zoals Mathieu van der Poel en Wout van Aert waren er niet bij in Hasselt: zij zijn allemaal op stage om zich voor te bereiden op de rest van het seizoen.

Bij de start nam Pauwels meteen het voortouw. De 34-jarige Kalmthoutenaar dook na een goede start als eerste het veld in. Pauwels trok meteen een klein gaatje naar de anderen, maar nog voor het einde van de eerste ronde kwamen vier renners definitief aansluiten: Tim Merlier (Crelan-Charles), teamgenoot Eli Iserbyt, Tom Meeusen en David van der Poel (allebei Corendon-Circus). In ronde twee schudde Pauwels een tweede keer aan de boom, maar lang bleef hij niet weg.

In ronde drie nam Eli Iserbyt het commando over van zijn oudere teamgenoot. Tot de wereldkampioen van de beloftencategorie een foutje maakte. Pauwels aarzelde niet en nam het heft opnieuw in handen. Derde keer, goede keer: deze keer bleef de renner van Marlux-Bingoal weg. Bij de achtervolgers waren Jens Adams (Pauwels Sauzen-Vastgoedservice) en Corné van Kessel (Telenet Fidea Lions), de winnaar van vorig jaar, intussen ook komen aansluiten. Adams ging er al snel vandoor, terwijl de anderen om de laatste podiumplaats vochten.

Pauwels bouwde zijn voorsprong gestaag uit. Adams had in een mum van tijd een kleine halve minuut aan de broek. Achter hem maakten Van Kessel en Iserbyt er een spannend duel van om de laatste podiumplaats. Vlak voor het ingaan van de slotronde sloeg Iserbyt zijn slag: hij kaapte de laatste podiumplaats weg. Voor Corendon-Circus werd het uiteindelijk een vierde en vijfde plek: Marcel Meisen en Tom Meeusen gingen allebei nog over Van Kessel heen.

“Parcours ligt me blijkbaar heel goed”

“Het is de vierde keer dat ik win. Dit parcours ligt me blijkbaar heel goed”, zei Pauwels achteraf in zijn typische stijl. “Ik had niet verwacht dat ik ging winnen of dat ik zo snel weg zou rijden. Het was al een jaar of drie geleden dat ik won. Het werd eens tijd. Of dit een mentale opsteker is? Ik hoop het. Nu ga ik nog trainen in Spanje, hopelijk kan ik dit niveau vasthouden.”

Video: PlaySports

Ook ploegleider Jurgen Mettepenningen was na afloop in zijn nopjes met de zege van Pauwels. “De dag begon al goed met de tweede plaats van Denise Betsema bij de vrouwen, nu eindigen we op plaatsen één en drie. Kevin heeft voor ons veel betekend de voorbije jaren, dus het is een beetje emotioneel. Misschien krijgen we hier wel een boost door. Nu gaan we toch wat genieten, we hebben lang moeten wachten om een tv-cross te winnen. Alle lof gaat vandaag naar Kevin Pauwels. Maar toch ook naar Eli Iserbyt, hij was vandaag de perfecte teamspeler. Ze vormden een mooie combinatie om dit tot een goed einde te brengen.

Uitslag Soudal Classics Hasselt:

1) Kevin Pauwels

2) Jens Adams

3) Eli Iserbyt

4) Marcel Meisen

5) Tom Meeusen

6) Corné van Kessel

7) David van der Poel

8) Tim Merlier

9) Nicolas Cleppe

10) Jim Aernouts

Door svar
Voor jou geselecteerd