Koningin Mathilde kiest voor Franse couture bij bezoek van Macron

Foto: Isopix

De Franse president Emmanuel Macron en zijn vrouw Brigitte zijn aangekomen in Brussel voor een staatsbezoek aan ons land. Ze werden ontvangen door koning Filip en koningin Mathilde. Die laatste had voor de gelegenheid een creatie van het Franse modehuis Dior aangetrokken.

Het is voor het eerst in 47 jaar dat een Franse president officieel op staatsbezoek is in ons land en dus had koningin Mathilde haar beste plunje aangetrokken om Macron en zijn first lady te begroeten bij hun aankomst in Brussel. Ze koos voor een rode creatie van het Franse modehuis Dior en bijpassende beige handtas, handschoenen en pumps. Brigitte Macron opteerde voor een grijs ensemble, dat saaier oogde, maar waarschijnlijk wel wat warmer was.

Toen Mathilde zich in februari 2014 samen met de toen kersverse koning Filip ging voorstellen bij ex-president Fraçois Hollande koos ze ook al voor Dior, merkt onze royaltywatcher Wim Dehandschutter op.

Ook in Nederland en India

Hoewel ze een grote fan is van het Belgische modehuis Natan, durft ze zich tijdens een staatsbezoek al eens te kleden in een creatie van het land dat ze aandoet of dat op bezoek komt. Zo droeg ze bij een visite aan onze Noorderburen een ontwerp van de Nederlandse modeontwerper Jan Taminiau en in India eentje van de hand van de uit Bombay afkomstige designer Anita Dongre.

Door flb