© BELGA

Langdurig zieke Vlaamse ambtenaren verliezen dan toch geen loon

Vlaamse ambtenaren die langer dan dertig dagen ziek zijn, zullen dan toch geen loonverlies lijden. Eerder was beslist dat de ambtenaren in dat geval zouden terugvallen op 65 procent van hun loon, maar die beslissing draait minister van Ambtenarenzaken Liesbeth Homans nu terug.

nkdr

Ze stonden op het punt om te gaan staken, maar dankzij een uitnodiging van Liesbeth Homans om toch verder te praten, hielden de vakbonden zich stil. Een stilte die geloond heeft, want vandaag kregen ze te horen dat Homans haar nieuwe ziekteregeling voor vastbenoemde Vlaamse ambtenaren terugschroeft.

Vlaams minister van Ambtenarenzaken Liesbeth Homans wilde het verschil tussen contractuele en vastbenoemde ambtenaren in de Vlaamse regering verkleinen. Dat wilde ze doen door ook vastbenoemde ambtenaren te laten terugvallen op een ziekte-uitkering die 65 procent van hun volledige loon bedroeg, zoals dat ook het geval is bij contractuele ambtenaren.

De overheidsvakbond ACOD was daar echter niet mee opgezet. In plaats van het ambtenarenstatuut te verzwakken, willen zij dat de overheid contractuele ambtenaren een betere regeling geeft. Ook het feit dat de overheid het steeds makkelijker wil maken om ambtenaren te ontslaan en alsmaar meer contractuelen wil aannemen, stoot hen voor de borst.

In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp

Gerelateerd

Nu in het nieuws