Verkiezingen 2018 Antwerpen

De Wever: “Huidige coalitie behouden? Krap, maar moeilijk gaat ook”

Bron © VTM

Foto: VTM

Antwerpen -

Bart De Wever lost nog steeds niets over de coalitie. VTM-journalist Jan De Meulemeester wachtte hem op voor aanvang van een evenement, maar kreeg weinig los bij de Antwerpse burgemeester. “De huidige coalitie behouden is inderdaad een mogelijkheid. Dat is krap, maar moeilijk gaat ook”, klonk het bij de voorzitter van de N-VA.

“De formatie wordt uitgevoerd, maar in de hoogste discretie. Ik ga er echt niet veel over vertellen, ook omdat ik dat niet wil. Ik ben met iedereen zo discreet mogelijk aan het praten, ik ben blij dat die discretie ook gerespecteerd wordt”, aldus Bart De Wever.

“Het is niet evident, maar we gaan zeker tot iets komen. Het is op dit moment onvoorspelbaar wat het precies zal worden, maar als de tijd rijp is zullen jullie dit vernemen. De huidige coalitie behouden is inderdaad een mogelijkheid. Dat is krap, maar moeilijk gaat ook.”

De gesprekken over de coalitievorming gaan dus verder, al hadden de onderhandelaars van Groen, sp.a, CD&V en Open Vld donderdag geen weet van gesprekken met hen over een mogelijke coalitie.

Door jtp, svw

Verkiezingen in jouw gemeente: