Politie arresteert verschillende verdachten tijdens grootschalige actie

Antwerpen -

Woensdag hield de Antwerpse politie opnieuw een Silvius-actie, waarbij de zichtbaarheid van de politie het aantal diefstallen moet inperken. Bij de actie konden verschillende verdachten gearresteerd worden. Zo werd een man meegenomen omdat hij drugs en een verboden wapen bij zich had. Twee anderen werden gearresteerd omdat er nog een bevel tot gevangenneming achter hun naam stond.

Een patrouille van de mobiele eenheid zette een auto aan de kant voor controle omdat die met een hoge snelheid over de snelweg reed. De inspecteurs zagen dat er een voorwerp uit het raam gegooid werd nog voor het voertuig tot stilstand was gekomen. Dat kon gerecupereerd worden en het bleek om een aanzienlijke hoeveelheid heroïne te gaan. De man van 27 jaar werd gearresteerd en is voorgeleid bij de onderzoeksrechter.

Aan het Koningin Astridplein trof de politie een man aan die voorbijgangers lastigviel. De inspecteurs van het Orida fietsteam gingen over tot controle en zagen dat de man van 25 jaar oud geseind stond. Hij had nog een openstaand bevel tot 24 maanden gevangenneming achter zijn naam staan.

Een man van 42 werd donderdag al voorgeleid bij het parket van Turnhout, nadat hij woensdag werd aangehouden. Hij stond geseind in een dossier van Interpol.

Drugs en verboden wapen gevonden

In de omgeving van het Kielpark vond de politie een voertuig dat wat verstopt stond. Er zaten vier personen in het voertuig van wie de bestuurder in het bezit was van 48 gram cannabis. Bij het doorzoeken van de auto vond de politie nog een verboden wapen. De drie inzittenden mochten na verhoor beschikken. De bestuurder niet omdat er bij een huiszoeking bij hem thuis nog een hoeveelheid hasj werd aangetroffen. De man van 21 jaar kwam vandaag bij de onderzoeksrechter.

Door jtp