TREND. Haar zo rood als wijn

Nog inspiratie nodig voor een nieuw kapsel deze winter? Dan zijn lokken zo rood als rode wijn misschien iets voor jou. Fashionista’s op Instagram zijn er alvast helemaal voor gewonnen.

Brunetttes die iets meer willen, kunnen voor een dieprode schijn in de lokken gaan, geïnspireerd op de donkerrode tint van wijn. De kleur is volgens lifestylesite Refinery 29 het mooiste als je kiest voor een ombre. Daarbij blijven de haarwortels donkerbruin en wordt de kleur naar de puntjes toe geleidelijk roder. Een beetje slag in het haar voegt een extra dimensie toe aan het kapsel.

TREND. Haar zo rood als wijn

Mag het opvallender zijn? Dan doet ook krimsonrood het goed tegenwoordig. Deze tint is feller en geeft je look nog meer pit. BV-kapper Jochen Vanhoudt bevestigt dat rood haar dit najaar een grote trend is. “Ook felle kopertinten doen het goed”, zegt hij. Is rood niet echt je kleur? Dan zit je als brunette ook goed met een tintje paars. “Van aubergine tot violet: alles kan. Hoe donkerder het haar, hoe mooier het eindresultaat.”

TREND. Haar zo rood als wijn
Door vwh