Eddy Merckx keert terug in het World Tourpeloton: Naesen en co kiezen voor zijn fietsen

Eddy Merckx keert terug in het peloton op het hoogste niveau. Het Franse AG2R zal de komende twee seizoenen te zien zijn op de fietsen van ‘De Kannibaal’.

gvdl

Merckx verkocht tien jaar geleden het merendeel van zijn aandelen aan een holding, Sobradis. Momenteel is het fietsmerk in handen van Jochem Aerts, tevens CEO van Ridley. Hoofdaandeelhouder is Merckx dus al enige tijd niet meer maar ’s lands grootste wielrenner ooit blijft nog altijd zijn naam verbinden aan zijn fietsen.

Het Belgische fietsenmerk levert al meerdere jaren de fietsen voor Topsport Vlaanderen Baloise maar keert nu ook terug op het hoogste niveau, dat van de World Tour. Met het Franse AG2R werd immers een overeenkomst bereikt voor het leveren van de fietsen voor de komende twee seizoenen. Bij AG2R fietsen onder anderen Oliver Naesen en Stijn Vandenbergh. Verder draait de ploeg rond klassementsrenner Romain Bardet, Pierre Latour en de overal inzetbare Tony Gallopin.

Het nieuwe contract is geen toeval. AG2R is een Frans team en heeft met Romain Bardet een kandidaat voor het podium in de ploeg. De Tour start volgend jaar in Brussel als eerbetoon aan Eddy Merckx. Met dit contract is het fietsenmerk gegarandeerd van een plaats in het Tourpeloton.

Volg het nieuws over Eddy Merckx overal.

Download de GVA-nieuwsapp

Gerelateerd

Aangeboden door onze partners

Meer sportnieuws