Verkiezingen 2018 Antwerpen

Beels en De Wever stevig in de clinch tijdens debat: "Ik ben die leugens beu"

Antwerpen -

“Na deze boksmatch tussen Jinnih Beels en burgemeester Bart De Wever is het tijd voor enkele constructieve voorstellen”, zei Filip Dewinter (VB) woensdag op het verkiezingsdebat van Gazet van Antwerpen en ATV. Daarmee had Dewinter even de lachers op zijn hand. Wouter Van Besien zou Bart De Wever op pensioen sturen en De Wever en Peeters 'zien elkaar nog graag'. U kan het debat hier nog eens nalezen en bekijken. Herbekijk ook de nabespreking met politicoloog Dave Sinardet.

De aanleiding voor die “boksmatch” was een opmerking van Bart De Wever over een brochure van s.pa. “Die staat vol leugens. Volgens u hebben we van alles afgeschaft en is er geen geld voor de overkapping. Er is het dossier van de Oosterweel de afgelopen 29 jaar niets gebeurd. Nu wel.” Reden voor Jinnih Beels om uit te halen naar de burgemeester. “Zet die plaat af met uw verhaaltje dat alles 20 jaar heeft stilgestaan.”

Meer dan een kleine deining was het niet. Want de lijsttrekkers hielden zich verder netjes aan hun programma. Er werden geen nieuwe partijen uitgesloten of omarmd.


Het volledige debat kan u hier herbekijken:Herbeleef het debat en de nabespreking met Dave Sinardet:

Door dst, jr, pvdp

Verkiezingen in jouw gemeente: