Daarom is Kanye West weer spoorloos op sociale media

Bron © tmz, people

Foto: Isopix

Kanye West is tegenwoordig niet meer te vinden op sociale media omdat hij zich meer op zijn gezin wil focussen. Zondag raakte bekend dat de Amerikaanse rapper, die voortaan liever Ye wordt genoemd, zijn accounts op Twitter en Instagram had verwijderd.

De afgelopen dagen deed Kanye West meermaals vreemde uitlatingen op Twitter, die op heel wat kritiek konden rekenen. Zo vertelde hij een warrig verhaal over “de afschaffing van het dertiende amendement”, wat volgens hem het einde zou maken aan slavernij, terwijl dat net het omgekeerde betekent. Daarnaast lag de Amerikaanse rapper en man van Kim Kardashian onder vuur na zijn optreden bij het programma Saturday Night Live. Daar droeg hij namelijk een rode pet met “Make America Great Again” op, een blijk van steun aan president Donald Trump.

Ongezond

Nu heeft hij Twitter en Instagram verwijderd net zodat hij niet langer van die bizarre uitlatingen zou kunnen doen. "Kanye kwam op een punt waarbij hij zich realiseerde dat zijn uitvaringen op sociale media ongezond werden", vertelt een bron aan People. "Eenmaal hij ermee begint, kan hij er moeilijk mee stoppen. Het is een beetje een obsessie en dat heeft een impact op zijn leven. Daarom besloot hij om er mee te kappen."

Ook zijn gezin lijkt er zo over te denken. "Kim was ermee akkoord dat het beter is dat hij er even mee stopt. Ze wil gewoon dat hij zich even focust op zijn familie. Op die manier kan hij zich ook beter op zijn muziek concentreren en is er meer ruimte om creatief te zijn", klinkt het nog.

Kanye verwijderde eerder zijn accounts in mei 2017 en keerde bijna een jaar later in april dit jaar terug.

Door mrra,flb