Beke houdt vast aan koppeling beursgang Belfius en Arco-vergoeding

Wouter Beke Foto: BELGA

CD&V-voorzitter Wouter Beke blijft vasthouden aan de koppeling van de beursgang van staatsbank Belfius en de vergoeding voor de Arco-coöperanten, zoals die in juli door de federale regering werd vastgelegd. Dat heeft CD&V-voorzitter Wouter Beke maandag aan de VRT gezegd nadat zijn collega-partijvoorzitters Bart De Wever (N-VA) en Gwendolyn Rutten (Open Vld) openlijk hun twijfels hadden geuit over de kans op een oplossing voor de coöperanten.

Zondag zei De Wever dat de christelijke beweging zal moeten toegeven dat de coöperanten hun geld definitief kwijt zijn. Alleszins voor de verkiezingen van 2019 is een oplossing onmogelijk, aldus De Wever. Rutten liet maandag verstaan dat Arco en Belfius losgekoppeld zouden moeten worden.

“Ik zeg heel duidelijk: er zijn in de regering afspraken gemaakt die moeten gehonoreerd worden”, reageerde CD&V-voorzitter Wouter Beke maandagmiddag bij de VRT. “Dat is in het belang van de gedupeerden, dat is in het belang van Belfius, dan anders lood in de vleugels blijft hebben, en dat is in het belang van de overheid omdat er anders een mogelijke claim van 1,5 miljard euro zal moeten worden betaald.”

Door belga

In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp

Voor jou geselecteerd