Ivan Leko ontbreekt op persconferentie Club Brugge voor start Champions League: “We gaan gas geven”

Club Brugge-trainer Ivan Leko is niet komen opdagen voor de persconferentie van zijn club voor de start van hun Champions League-campagne, dinsdag tegen Borussia Dortmund. De Kroaat zat namelijk met een vervelend probleem: hij was zijn stem kwijt. Assistent-coach Rudi Cossey nam zijn plaats in.

Club Brugge is in de Champions League op zoek naar eerherstel na de pijnlijke nul op achttien op het kampioenenbal van twee jaar geleden. Blauw-zwart zal daarvoor beroep kunnen doen op Dennis, die al even op de sukkel was met een blessure. Recordtransfer Kaveh Rezaei, die pijn heeft aan de knie, is dan weer niet beschikbaar.

Cossey: “Op tactisch vlak zullen we niet veel wijzigen”

Op papier moet blauw-zwart zich niet veel illusies maken tegen het veel kapitaalkrachtigere Dortmund. “Dortmund is natuurlijk geen geschenk”, stelde de 57-jarige Cossey. “We zullen onszelf moeten overtreffen. Een gans jaar hebben we hiervoor gewerkt, maar we mogen ook niet overmoedig zijn. We hebben een nuchtere groep en we hebben ambitie. En die steken we niet weg, Club Brugge wil thuis punten pakken. In elke match voor eigen publiek willen we het de tegenstrever heel moeilijk maken.”

Ivan Leko ontbreekt op persconferentie Club Brugge voor start Champions League: “We gaan gas geven”
Foto: BELGA

In de Belgische competitie is Club Brugge doorgaans de dominante ploeg, tegen Dortmund zal dat waarschijnlijk niet het geval zijn. “Toch zullen we op tactisch vlak niet veel wijzigen. Maar we zullen wel steviger moeten verdedigen. We geloven in onze kansen, maar we zullen wel een zekere marge inbouwen.”

“Niet iedereen heeft het geluk om Champions League te spelen. Als je dan aan de aftrap staat, dan moet je alles geven. Het is een eer om tegen Dortmund te spelen. Maar zij zijn ook maar met elf en hun spelers hebben ook maar twee benen”, besloot Cossey.

Vormer: “We gaan gas geven”

Club Brugge-aanvoerder Ruud Vormer vindt dat zijn team met veel lef moet spelen. “We zullen gas geven, dan zien we wel waar het schip strandt”, zei de 30-jarige middenvelder.

Twee seizoenen geleden stelden de Bruggelingen teleur op het kampioenenbal met nul op achttien in een poule met Leicester City, FC Porto en FC Kopenhagen. Een herhaling van dat scenario wil blauw-zwart absoluut vermijden. “Toch zijn we daar niet echt mee bezig. We kijken positief naar de toekomst en zullen proberen punten te pakken. Ik denk dat we nu sterker zijn dan twee jaar geleden, er is een beter gevoel. Toen speelden we af en toe te afwachtend als we de bal hadden. We zullen morgen uitgaan van ons eigen kunnen. Je moet ook wat bluf tonen, proberen te voetballen en schijt aan alles hebben.”

Ivan Leko ontbreekt op persconferentie Club Brugge voor start Champions League: “We gaan gas geven”
Foto: BELGA

“Iedereen weet dat Dortmund een goede ploeg heeft met grote namen”, vervolgde de Nederlander. “Maar als wij ons spel spelen en erin geloven, dan kunnen we thuis winnen. Dat weten we gewoon. We willen de drie punten pakken. Dit jonge team zal ervan genieten, maar we moeten natuurlijk ook presteren. Hier doe je het voor als voetballer. Ik heb er zin in.”

Vrijdag won de leider in de competitie nog erg moeizaam (2-1) van Lokeren. “De coach heeft zich kwaad gemaakt na de slechte eerste helft. Maar het is niet daardoor dat hij zijn stem kwijt is, hij is gewoon ziek”, verwees Vormer naar de afwezigheid van Ivan Leko op de persconferentie.

Door wic