Scholier betreedt school in Roermond met vuurwapen en bijl: schoten gelost

De Nederlandse politie onderzoekt een schietincident bij een school in Roermond. Er is een scholier aangehouden, die met een vuurwapen en een bijl de school wilde betreden.

De jongen arriveerde rond half negen op het Kennis- en Expertisecentrum (KEC), een centrum voor special onderwijs en zorg, aan de Kasteel Hillenraedstraat in Roermond met een vuurwapen en een bijl. Zowel binnen als buiten de school loste hij enkele schoten.

Een docent kwam tussenbeide, meldt een getuige. Hij heeft de aangevallen jongen in veiligheid gebracht. De politie kon snel ter plaatse komen en heeft de jongen overmeesterd en aangehouden. Er raakte niemand gewond bij het incident.

De politie gaat uit van een ruzie tussen de verdachte en een medescholier. Naast de bijl zijn er wapens aangetroffen bij de jongen. Ook heeft de politie diverse hulzen gevonden. De politie doet nog onderzoek naar de exacte toedracht van het incident.

De school organiseert vrijdagmiddag een bijeenkomst voor de ouders. Er wordt gekeken of er slachtofferhulp voor de leerlingen nodig is.

“Amerikaanse verhalen”

De schrik zit er alleszins goed in na het schietincident. Ouders, die ook zichtbaar aangeslagen waren, kwamen hun de hele ochtend kinderen ophalen. Verspreid door de straat stonden groepjes ouders, soms met trillende handen, na te praten. De verhalen over wat er precies is gebeurd lopen uiteen. Getuigen spreken over een vierdeklasser van de school die met een wapen en bijl op zoek zou zijn gegaan naar een andere scholier. De ruzie zou zich van buiten naar binnen hebben verplaatst. Daar werd geschoten.

“Ik ben niet snel bang, maar voel me nu niet meer veilig. Hoe krijg je nou een luchtbuks mee naar school?”, reageert een leerling. Hij kreeg het incident deels mee. “Maar kort nadat hij overmeesterd was, ben ik in de klas het ‘Jeugdjournaal’ gaan kijken. Om wat afleiding te krijgen.”

“Leerlingen die met wapens naar school komen, dat zijn verhalen uit Amerika. Maar dat verwacht je niet in Roermond, toch?”, zegt de oma van een van de leerlingen.

Volgens een medescholier zou de 16-jarige leerling “een rustige jongen zijn die normaliter niet voor ophef zorgt”.

Door ANP, De Limburger

In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp

Voor jou geselecteerd