Verkiezingen 2018 Antwerpen

Antwerpse lijsttrekkers aan de tand gevoeld: Bart De Wever wil “positief aan de slag gaan”

Foto: Victoriano Moreno

Antwerpen -

Over een maand is het zo ver, dan kunnen de inwoners van alle Belgische gemeenten kiezen voor een nieuw bestuur. Of voor hetzelfde bestuur. In de grootste stad van Vlaanderen wordt het spannend. De N-VA van burgemeester De Wever is veruit de grootste, maar krijgt hij ook een coalitie op de been? Vanaf morgen worden alle Antwerpse lijsttrekkers aan de tand gevoeld door hoofdredacteur Kris Vanmarsenille en politiek journalist Sacha Van Wiele. We beginnen met burgemeester Bart De Wever. Enkele verrassende citaten.

“Sinds Kris Peeters zijn huurcontract heeft getekend, kan dit stadsbestuur niets goeds meer doen. Alles is verkeerd, of ‘niet wijs’. Alles.”

“Er is in sommige politieke milieus een beweging om mensen constant tegen mij op te zetten. Ik vind dat het soms lijkt op de methodes van het Vlaams Belang. Dat stuurde tijdens de vorige legislatuur ook constant negatieve boodschappen over het stadsbestuur de wereld in.”

“Je moet mensen niet opsluiten in hun afkomst, maar je moet iedereen stimuleren om aan de samenleving deel te nemen.”

“Er gaan veel dingen fout in Europa, maar alsjeblieft, zet uw boosheid daarover niet om in wrok tegen uw medemens. Dat heeft geen zin. Wij moeten positief aan de slag gaan met al onze medeburgers.”

Video: Gazet van Antwerpen

Volgende week komen de andere lijsttrekkers aan bod:

Maandag: Jinnih Beels (sp.a)

Dinsdag: Philippe De Backer (Open VLD)

Woensdag: Filip Dewinter (Vlaams Belang)

Donderdag: Peter Mertens (PVDA)

Vrijdag: Kris Peeters (CD&V)

Zaterdag: Wouter Van Besien (Groen)

Bekijk hier de fiche van alle lijsttrekkers in uw gemeente en lees hun verkiezingsbelofte

Door kvm

Verkiezingen in jouw gemeente: