Rusland ontkent dat verdachten vergiftiging Skripal lid zijn van inlichtingendienst

Bron © Belga N

Alexander Petrov en Ruslan Bosjirov Foto: Reuters

De Russische president Vladimir Poetin zegt dat de twee personen geïdentificeerd die de Britse politie verdenkt van de vergiftiging van de voormalige dubbelspion Sergei Skripal en zijn dochter. Volgens Poetin gaat het om “gewone burgers”, en dus niet om leden van de inlichtingendienst.

“We weten om wie het gaat, we hebben hen gevonden. We hopen dat ze zelf in de openbaarheid komen om te vertellen wie ze zijn”, zei Poetin op een economisch forum in het uiterste oosten van Rusland. “Het zijn natuurlijk burgers”, voegde hij eraan toe.

Vorige week raakte bekend dat de Britse politie twee Russen in verdenking heeft gesteld in de zaak-Skripal. Het gaat om Aleksandr Petrov en Roeslan Bosjirov, volgens Londen twee officieren van de militaire inlichtingendiensten, al gebruikt het tweetal waarschijnlijk valse namen.

Volgens de politie kwam het duo op 2 maart van dit jaar aan op de Londense luchthaven Gatwick, met een vlucht uit Moskou. Ze verbleven eerst in een hotel in Londen. Een dag later gingen ze naar Salisbury, waar Skripal woonde. Op 4 maart vlogen ze vanop Heathrow terug naar Moskou. In de hotelkamer in Londen waar de twee verbleven, zijn sporen van novitsjok gevonden.

Door pvm

In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp

Voor jou geselecteerd