Stormloop op tickets theaterspektakel Troupe

Sint-Katelijne-Waver -

Begin dit jaar maakte de gemeente bekend dat er in het najaar een voorstelling over de Eerste Wereldoorlog zou plaatsvinden in Sint-Katelijne-Waver onder de noemer ‘Troupe’.

“Meer dan vierhonderd vrijwilligers zijn sindsdien volop in de weer om de anderhalf uur durende voorstelling voor te bereiden. Het Mechelse theatergezelschap Abattoir Fermé neemt daarvoor de artistieke leiding voor zijn rekening”, vertelt schepen van Cultuur Ronny Slootmans (Samen Anders). “Vele vrijwilligers zijn onder andere bezig met het bouwen van decors, het verzamelen van rekwisieten en het knutselen van honderden bloemen. Tijdens de voorstelling zullen de toeschouwers meegenomen worden naar een dorp waar de dreiging van de Eerste Wereldoorlog het dagelijkse leven op zijn kop zet, maar waarbij de hoop en de hunker naar vrede overwinnen.”

“Aanvankelijk hadden we 1.600 zitplaatsen voor het spektakel voorzien, maar door het grote succes bij de ticketverkoop hebben we beslist om de tribune uit te breiden naar 2.000 plaatsen.”

Reserveren kan via www.skw.be/troupe.

Door rouy