Robbie Williams veroorzaakt transgenderrel in het Verenigd Koninkrijk

Bron © The Sun

Foto: Photo News

Jurylid Robbie Williams is in het Verenigd Koninkrijk ongewild het doelwit geworden in een heuse transgenderrel. Nadat hij tijdens een aflevering van X Factor een transgender vragen stelde over zijn verleden als meisje ontketende hij ongewild een schandaal, waarbij zijn vragen als compleet ongepast werden bestempeld.

Controverse alom in het Verenigd Koninkrijk. Nadat Robbie Williams in het televisieprogramma X Factor nietsvermoedend een transgender enkele vragen stelde over zijn verleden als meisje, barstte de bom los. Felix introduceerde zichzelf als volgt: "Ik ben van Birmingham afkomstig. Ik studeer momenteel songwriting en ik geniet er elke seconde van. Ik ben hier vandaag om te bewijzen dat ik meer ben dan een transgenderjongen. Soms worden we weleens over het hoofd gezien, veronderstel ik."

Robbie Williams vroeg de jongeman vervolgens naar zijn geboortenaam als meisje en applaudisseerde nadat Felix zijn hele verhaal had verteld.

Desondanks werd de vraagstelling van Robbie Williams hem door het grote publiek niet in dank afgenomen. Veel Britten vonden het ongepast en trokken massaal naar hun sociale media om hun onvrede uit te drukken.

Door VVA