Je kan dit artikel lezen omdat je bent aangemeld als abonnee.

Dit artikel is exclusief voor abonnees.
Lees gratis verder >

Meer dan de helft rijdt nog steeds met de auto naar het werk, maar dat kan anders

Meer dan de helft rijdt nog steeds met de auto naar het werk, maar dat kan anders

Foto: RR

De lancering van de GvA Olympus-app, afgelopen zaterdag, was meteen het startschot van onze mobiliteitsreeks. Daarin houden we een week lang alle aspecten van de Antwerpse mobiliteit tegen het licht. Hoe kunnen we er met z’n allen voor zorgen dat we files mijden en tegelijkertijd de verkeersveiligheid verhogen? Vandaag zoomen we in op het woon-werkverkeer. Uit een recente Antwerpse bevraging blijkt dat momenteel 61% voor de auto kiest, terwijl dat ook met twee derde minder kan. Omgekeerd kiezen nog te weinig mensen voor de fiets en ook het openbaar vervoer kan beter worden benut, met nieuwere initiatieven zoals de Waterbus en de Fietsbus.

PFIZER ZET IN OP ELEKTRISCHE DEELFIETSEN

Niet alleen in Antwerpen wordt ingezet op duurzamere woon-werkverplaatsing. Ook bij farmaceutisch bedrijf Pfizer in Puurs werkt men volop aan groenere alternatieven. Honderden werknemers stapten intussen al in op een bedrijfsfietsplan. Ook zijn er elektrische deelfietsen bij treinstations in de buurt. Dat systeem krijgt mogelijk uitbreiding.

“Bij Pfizer zijn we in april gestart met een fietsleaseplan. Deze week zaten we aan vijfhonderd deelnemers. Dat is bijna ...