Kanye West legt uit waarom zijn slippers te klein waren

Twee weekends terug ging Kanye West op slippers naar het huwelijksfeest van zijn makker 2Chainz en Kesha Ward. En die waren veel te klein. Nu heeft de Amerikaanse rapper zonder al te veel woorden uitgelegd waarom.

De rapper en ontwerper zal niet toegeven dat hij een modeblunder heeft begaan, integendeel. Hij vindt het de normaalste zaak van de wereld dat zijn Yeezy-slippers een paar maten te klein waren. “Dit is de Japanse manier”, schreef hij dinsdag op Twitter bij een paar illustraties van voeten in te kleine slippers.

Bij een van die tekeningetjes staat in rode letters dat de hiel zo’n twee centimeter over de schoenen moet komen. Maar de verklaring van West kan op niet veel sympathie rekenen. Veel fans vinden het wel heel vreemd dat hij twee weken nodig had om zijn keuze te verantwoorden. “Hij probeert zichzelf gewoon te verdedigen nadat hij te kleine schoenen droeg”, schrijft iemand op Twitter.

Toch heeft West volgens de Japanse nieuwssite Sora News 24 helemaal gelijk. In Japan worden slippers, ter plaatse beter bekend als getas, in een kleinere maat gedragen. Hoewel het “niet intuïtief lijkt dat je hiel twee tot drie centimeter uit de schoen komt, helpt deze manier van dragen om balans te vinden”, staat er. Dus: eigenlijk was Kanye West gewoon zijn evenwicht op de proef aan het stellen…

Door vwh