Gedaan met zeulen op vakantie dankzij nieuwe ‘zwevende’ rugzak

Bron © CNN

Gedaan met zeulen met zware rugzakken. Binnenkort kunnen we gaan wandelen met de HoverGlide, een rugzak die door zijn ingenieus ophangsysteem wel lijkt te zweven.

Goed nieuws voor rugzaktoeristen en actieve wandelaars: de HoverGlide komt eraan. Ontwikkelaar Lawrence Rome koos voor een uit de kluiten gewassen frame dat je stevig vastmaakt aan je rug. De rugzak wordt aan het frame bevestigd en wordt opgehangen aan elastische koorden op een soort katrol. Voordeel? De rugzak kan vrij bewegen bij elke beweging die je maakt.

Maar dat is niet het enige voordeel. Door de elastische koorden maakt de rugzak precies de omgekeerde beweging van de wandelaar waardoor het lijkt dat de tas zweeft langs je rug. Je voelt met andere woorden het gewicht minder in je schouders drukken. Tot wel twintig procent minder. De impact op je schouders neemt dan weer af met 86 procent.

Gedaan met zeulen op vakantie dankzij nieuwe ‘zwevende’ rugzak
Foto: Lightening Packs/HoverGlide/CNN

Interesse? Begin september zal de rugzak aangeboden worden via een Kickstarter-campagne in twee versies: eentje met een capaciteit van 25 kilo voor wandelaars en kampeerders en de lichtere versie met een capaciteit van ruim 11 kilo.

Door lla