Kamperen voor een paartje Yeezy-sneakers binnenkort niet meer nodig

Foto: Shutterstock

Als er nu een nieuwe Yeezy-sneaker van Kanye West en adidas uitkomt, dan is die vaak in een mum van tijd uitverkocht en dus is het moeilijk om er te pakken te krijgen. Maar dat zou binnenkort wel eens verleden tijd kunnen zijn, want CEO van adidas Kasper Rorsted heeft aangekondigd dat ze de productie van de gehypte sneakers zullen opdrijven.

In het verleden heeft Kanye West al een paar keer aangegeven dat hij graag wil dat iedereen Yeezy's draagt. Dat was echter tot nu toe niet mogelijk omdat de sneakers telkens in een beperkte oplage werden uitgebracht. Gevolg: vaak kamperende fans voor de winkels en de schoenen die aan woekerprijzen online werden doorverkocht. Maar daar lijkt verandering in te gaan komen, zegt Kasper Rorsted, CEO van adidas.

In een gesprek met investeerders liet hij namelijk weten dat hij de belofte van Kanye nu waar wil maken. "We zijn enthousiast om verder te bouwen aan onze samenwerking en om nieuwe domeinen te blijven verkennen", klinkt het. "Kanye heeft duidelijk gemaakt dat hij zijn Yeezy-ontwerpen verder wil democratiseren. We delen deze visie en steken de hoofden bij elkaar om deze te realiseren. Het is nog maar drie jaar geleden dat we tekenden voor de meest belangrijke collaboratie ooit tussen een sportmerk en een niet-atleet."

Beproefde tactiek

Volgens de gespecialiseerde pers gaat het om een veelbeproefde tactiek van adidas die ze eerder al succesvol toepasten bij de Superstar en de Stan Smith. Zo werd de Stan Smith in 2011 eerst zelfs helemaal niet meer uitgebracht en vervolgens werden plots allerlei kleuren, varianten en samenwerkingen met bijvoorbeeld Raf Simons gelanceerd zodat de sneaker een van de populairste van de voorbije jaren werd. Hetzelfde lijkt dus met Yeezy's te gaan gebeuren. 

Door flb