© AFP

Ruzie om beste selfieplek aan Trevi-fontein ontaardt in zware vechtpartij onder toeristen

Een ruzie om de beste plaats om een selfie te nemen nabij de Trevi-fontein in Rome, is volledig ontaard. De politie moest woensdagavond tussenbeide komen om de toeristen uit elkaar te halen. Het incident doet de discussie over het beperken van het bezoek aan de plaats weer oplaaien.

Wle

Volgens de Italiaanse krant La Republicca raakten een 44-jarige Amerikaanse en een 19-jarige Nederlandse vrouw woensdagavond in een gevecht betrokken. Geen van beiden wou een millimeter opschuiven om de ander ook de mooie achtergrond bij een selfie te gunnen.

Op beelden gemaakt door omstanders is ook te zien hoe de familieleden zich begonnen te mengen. Uiteindelijk komt een agent de gemoederen bedaren.

Er zouden in totaal 8 mensen zijn opgepakt na het incident, waaronder ook een paar minderjarigen. De twee vrouwen zouden wat blauwe plekken opgelopen hebben en moeten zich verantwoorden voor geweldpleging en het uiten van bedreigingen.

Verbod om stil te staan

Bij de fontein is het al jarenlang dringen voor een mooi plekje. Het monument, dat een deel van zijn faam dankt uit de befaamde duik uit La Dolce Vita, krijgt zo’n 4 miljoen bezoekers per jaar, waarmee het een van de drukstbezochte plaatsen in het sowieso al toeristische Rome is.

Ook de Italiaanse politiek beseft dat het zo niet langer kan. Burgemeester Virginia Raggi opperde daarom vorig jaar het plan om mensen te verbieden lang stil te staan in de buurt van de fontein. Ze stelde daarom voor om alleen nog begeleide wandelingen toe te laten, en het aantal kraampjes in de buurt te beperken. Zo ver kwam het voorlopig niet, al is er wel al een verbod op pootjebaden. Volgens Italiaanse media zou dit incident de roep om strengere maatregelen weer aanwakkeren.MEER OVER Rome

Aangeboden door onze partners