Jan Ullrich opgepakt in eigen land na mishandelen prostituee

Foto: AFP

Oud-Tourwinnaar Jan Ullrich is vrijdagochtend opgepakt. Hij wordt verdacht van slagen en verwondingen aan een prostituee, met wie hij de nacht zou hebben doorgebracht in een hotel in Frankfurt. Dat is vernomen van de politie van de Duitse stad. Ullrich zou de escortdame aangevallen en “gewurgd hebben tot het haar zwart voor de ogen werd”, bericht de krant Die Welt.

Volgens een politiewoordvoerder was de voormalige wielerkampioen “onder invloed van alcohol en drugs” bij zijn arrestatie. Hij zit in voorhechtenis en kon voorlopig nog niet verhoord worden omdat hij nog altijd niet “bij zinnen” is.

Ullrich was vorige week ook al opgepakt in Mallorca toen hij de villa van zijn buren probeerde binnen te dringen. Regisseur Til Schweiger hield er een feestje. De 44-jarige Duitser was niet uitgenodigd, en daarom waren de stoppen bij hem doorgeslagen.

Na een nachtje brommen in Mallorca had Ullrich laten weten zich voor zijn kinderen te willen laten behandelen voor zijn alcohol- en drugsgebruik. Hij vloog donderdag met een privéjet naar Duitsland, om in Bad Brückenau, in de deelstaat Hessen, een therapie te beginnen.

“Der Jan” won in 1997 de Ronde van Frankrijk en werd ook vijf keer tweede.

Door gvdl
Voor jou geselecteerd