Bazart stelt nieuwe single voor, net op tijd voor optreden op Pukkelpop

Bron © VRT

Foto: Filip De Smet

Bazart broedt op een nieuwe plaat en de eerste single daarvan lanceerden ze vanochtend op Studio Brussel. Of ‘Grip (omarm me)’ hun eerste hit ‘Goud’ zal overtreffen, dat moet de toekomst nog uitwijzen, maar volgens frontman Mathieu Terryn toont het alvast heel goed waar hun nieuwe sound voor staat.

“We hebben veel gewerkt de voorbije maanden, vooral in studio’s gezeten ondanks het mooie zomerweer”, vertelt Terryn op Studio Brussel, waar hun nieuwe plaat vanochtend voor het eerst gedraaid werd. “Van dit nummer hadden we tijdens de opnames allemaal het gevoel dat er een goede vibe in zat en dat het toont waar onze nieuwe sound voor staat.”

Hun tweede plaat is ondertussen bijna af, ‘Grip (omarm me)’ zal het eerste nummer van die plaat zijn dat op de wereld wordt losgelaten. Ze schreven de muziek met zijn drieën en gingen dan bij de Londense producer Luke Smith langs.

overmorgen = nieuwe single

Een bericht gedeeld door Bazart (@bazartband) op

Dat deze plaat anders zal klinken dan hun debuut ‘Echo’, dat staat buiten kijf, maar volgens Terryn voelden ze geen druk om het succes van ‘Echo’ te evenaren. “Al van bij die eerste plaat was er een zekere druk, maar we zijn daar nooit mee bezig geweest. We hebben vooral ons ding gedaan, en we hopen dat het opnieuw in de smaak valt.”

Op zaterdag 18 augustus staan de jongens van Bazart op het hoofdpodium van Pukkelpop: “Onze eerst keer, spannend dus!”

Grip (Omarm me)’ kan je hier beluisteren.

Door nkdr

In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp

Voor jou geselecteerd