Je kan dit artikel lezen omdat je bent aangemeld als abonnee.

Dit artikel is exclusief voor abonnees.
Lees gratis verder >

Hilarisch dubbelinterview met Clement Peerens en Marcel Vanthilt: “Het publiek moet zwijgen en zeker niet meezingen”

Het Antwerps rockicoon en het ongeleid Arbeid Adelt!-projectiel staan samen op Linkerwoofer

Hilarisch dubbelinterview met Clement Peerens en Marcel Vanthilt: “Het publiek moet zwijgen en zeker niet meezingen”

Clement Peerens: ‘‘Er zitten er altijd een hoop tussen die uit de Kempen of van over ’t water komen. Ge moet de mededelingen tussenin dus simpel houden.’’ Foto: Victoriano Moreno

Met Clement Peerens en Marcel Vanthilt ontvangt Linkerwoofer twee iconische buitenbeentjes uit de Belgische muziek. Het Antwerps rockicoon en het ongeleid Arbeid Adelt!-projectiel verschillen tijdens hun allereerste dubbelinterview al eens van mening, maar werpen elkaar ook gul complimentjes toe. Na afloop nodigt Clement zelfs uit: “Straks mosselen eten op Sint-Anneke, Marcel?” Olraait!

De ene heeft de wereld met The Clement Peerens Explosition luchtgitaarklassiekers als Dikke Lu en Vindegij mijn gat (Ni te dik in deze rok) geschonken, de andere een brok Belpop-geschiedenis in de vorm van de Arbeid Adelt!-culthits Lekker westers en De dag dat het zonlicht niet meer scheen. In welke mate ze elkaars werk kennen? Dat we die vraag zelfs maar durven te stellen! Clement Peerens en Marcel Vanthilt blijken wederzijdse fans.

“Gezien de onmiskenbare historische draagwijdte van Clements ...