Je kan dit artikel lezen omdat je bent aangemeld als abonnee.

Dit artikel is exclusief voor abonnees.
Lees gratis verder >

De chef is uw grillen beu: “Klanten vragen té veel aanpassingen”

De chef is uw grillen beu: “Klanten vragen té veel aanpassingen”

Sterrenchef Nick Bril van The Jane in Antwerpen . Foto: Jan Van der Perre

“Zo wordt het onmogelijk om te werken.” Nick Bril, tweesterrenchef van The Jane in Antwerpen, sakkerde dit weekend over de vele aanpassingen die hij aan zijn menu moest doen. Wegens een allergie, een modedieet of gewoon ‘lust ik niet’. “38 van de 80 klanten vroegen gisteren iets anders”, schreef hij op Instagram.

Bril was net terug van vakantie. “Eerste week na een prachtig verlof. And it sucks. Zo veel ­dieetwensen, restricties, allergieën en fancy opmerkingen dat het onmogelijk wordt om onze klanten goed te bedienen. Het zorgt voor chaos in de keuken.” Daarna postte hij een foto van de waslijst met wensen voor één shift. Hier en daar ‘intolerantie’, een keer ‘zwanger’, maar ook ‘lust ik niet’.

Vooral met last ­minute‘fancy voorkeuren’ heeft Bril moeite. “Mensen met een echte allergie kunnen we perfect ...