Tuininspiratie nodig? Deze trends helpen je op weg

Foto: *

Jouw buitenruimte vormt steeds meer het verlengde van je interieur, waardoor ook daar de nodige aandacht naar uit moet gaan. Wil je jouw plattelandstuin, stadstuintje of terras klaarstomen voor prachtige zomerdagen, integreer dan zeker één van de volgende trends in jouw buitenruimte.

Trend 1: Go black ...

Met een likje verf bereik je veel. In dit geval met een likje zwarte verf, want wit is niet langer de populairste trendkleur in de tuin. Het komende zomerseizoen overtroeft zwart dan ook zowat alle andere kleuren. Vooral in combinatie met groen zorgen zwarte meubels, bloempotten of zelfs schuttingen voor een mooi contrast.

(Foto's: casatreschic.blogspot.com, housedoctor.dk en dotandpop.com.au)

Trend 2: Tropische junglesferen

Je hoeft niet in de tropen te wonen om de jungle in je tuin te verwelkomen. Met behulp van enkele varens, palmen, bananenbomen of vijgenbomen dompel je jouw terras, tuintje of loungeruimte zo onder in een tropische junglesfeer. Ontsiert een lelijke muur jouw buitenruimte, stop die dan weg achter een verticale tuin met zuiderse planten.

(Foto's: diolifestyle.nl, thedesignfiles.com, thedesignfiles.com en interiorjunkie.com)

Trend 3: Draadstructuren

Ook draadstructuren zijn hipper dan ooit. En dat is niet zo toevallig, want de bekende 'Acapulco' stoel vormt al jaren een designklassieker, die ook dit voorjaar als dé inspiratiebron voor menig ontwerper gold. Stoelen, banken en bijzettafels uit draadstructuren ogen overigens niet enkel mooi overdag, ze zorgen ook s' avonds voor een mooi lichteffect.

(Foto's: sabonhomeblog.tumblr.com,  theurbnite.com en instagram/lissyjanzzen)

Trend 4: Een vuurtje stoken

En als de nacht valt ... dan stook je het allerliefst een vuurtje om lekker warm te blijven. Buitenkachels, vuurschalen en buitenhaarden zijn een absolute noodzaak voor iedereen die houdt van een ouderwets kampvuur tot in de late zomeruurtjes en heerlijk lang wil nageneiten van zwoele zomeravonden.

(Foto's: adoremagazine.com en homestolove.com.au)

Trend 5: Een kleurrijke toets

Mag het toch alllemaal ietsje vrolijker of frivoler? Overweeg dan om een vleugje kleur aan het geheel toe te voegen. Gekleurde stoeltjes of tafeltjes zijn ideaal hiervoor en vergen weinig meer dan een tripje naar de interieurzaak. Vooral pastelkleuren, groene tinten of (felle) geelschakeringen zijn momenteel populair.

(Foto's: westwing.nl, interiorjunkie.com en bloglovin.com)

Shoppen? Pastelgroene tuinstoel - €  339 - EMU, zwarte lantaarn uit staaldraad - € 49,99 - Maisons du Monde, groene zitbank - € 715 - Hay, bijhorende groene eetbank - € 315 - Hay, zwarte ligzetel uit wicker - € 160 - Maisons du Monde, geel stoeltje - € 135 - Fermob, zwarte Acapulco stoel -  € 299 - Fair Furniture

Door VVA