Man “met bom en wapen” houdt drie mensen gegijzeld in Parijs: "Motief onduidelijk"

Bron © parismatch, le parisien

In Parijs hield een man dinsdag drie mensen gegijzeld in de rue des Petites Ecuries in het tiende arrondissement van de Franse hoofdstad, zo heeft nieuwszender BFMTV gemeld.

Volgens de eerste gegevens van het onderzoek zou het om een “geestelijk gestoorde man” gaan met “onduidelijke motieven”, aldus politiebronnen.

Getuigen zeggen dat de man heeft geroepen dat hij een bom heeft. Daarnaast zou hij ook gewaarschuwd hebben dat hij geen enkel politievoertuig in de buurt wil zien. Bovendien beweerde hij ook dat hij een medeplichtige heeft buiten het gebouw. Er werd een cordon ingesteld rond de straat waar de gijzeling plaatsheeft. Er zijn onderhandelingen met de gijzelnemer aan de gang.

Een man die was gegijzeld, kon ontkomen nog voor de politie aankwam. Hij was lichtgewond geraakt toen er klappen vielen, aldus AFP. Nieuwszender BFMTV voegt daaraan toe dat de gegijzelde ook benzine over zijn gezicht heeft gekregen van de man, die een leverancier van maaltijden was of zich daarvoor uitgaf.

Volgens BFMTV en radiostation Europe-1 is ook een zwangere vouw kunnen ontsnappen. Ook zij kreeg klappen, aldus BFMTV. De gijzelnemer zou zich op de binnenplaats van het flatgebouw bevinden, meldden meerdere Franse media. Volgens Europe-1 beschikt de gijzelnemer over een vuurwapen.

Door lbo