Tien tips voor wie dit weekend toe is aan kwalitatief filmvoer

Een scène uit de komedie 'Game Night'. Foto: Kinepolis

Met de zomervakantie in zicht strijken de eerste blockbusters neer in de Antwerpse bioscopen, al is het filmaanbod dit weekend veel ruimer dan dat. Tien tips voor wie toe is aan kwalitatief kijkvoer op XL-formaat, voor jong en oud.

En Guerre

Inhoud: De fabriek Perrin Industrie sluit haar deuren. 1.100 werknemers verliezen hun baan terwijl ze net zware financiële offers hebben gemaakt én het bedrijf een recordomzet draait. Onder leiding van Laurent Amédéo komen de arbeiders in opstand.

Cast: Vincent Lindon, …

Waar? Cartoon’s, Antwerpen

 

Meprises

Inhoud: Dokter Lepage kent zijn vrouw Françoise door en door. Hij beschermt haar, waakt over haar. Op meesterlijke wijze jaagt hij alle 'vlinders' weg die in haar buurt komen. Françoise weet dat ze mooi is. Ze ziet het in de beangstigende blik van verlangen die ze opwekt bij mannen. Maar met Jacques, daar is ze zeker van, is het anders.

Cast: Fabrizio Rongione, Pascal Greggory, Moana Ferré, …

Waar? UGC Antwerpen

 

7 Days in Entebbe

Inhoud: ‘7 Days in Entebbe’ schetst een waargebeurd portret over Operatie Entebbe, die in 1976 werd uitgevoerd in Oeganda op Entebbe International Airport. Het Israëlische defensieleger probeerde burgers te bevrijden uit een vliegtuig dat een week lang gekaapt werd door Duitse en Palestijnse terroristen.

Cast: Daniel Brühl, Rosamund Pike, Eddie Marsan, …

Waar? Kinepolis Antwerpen en UGC

 

Bad Samaritan

Inhoud: Twee inbrekers stuiten bij een inbraak op een vrouw die gevangen wordt gehouden in haar eigen huis. Het is een vondst waar het criminele duo niet meteen raad mee weet.

Cast: Andy Tennant, Robert Sheehan, …

Waar? Kinepolis Antwerpen en UGC

 

Ted en het Geheim van Koning Midas (Animatie)

Ted Stones reist naar Las Vegas voor een presentatie van archeologe Sara Lavroff. Ze heeft bewijs gevonden van het bestaan van de Halsketting van Midas, de mysterieuze koning die alles wat hij aanraakte, in goud liet veranderen. De hereniging met Sara wordt verstoord wanneer een rijke slechterik haar ontvoert, om zo de talisman te vinden die rijkdom kan brengen.

Stemmencast: Michelle Jenner, Adriana Ugarte, José Corbacho

Waar? Kinepolis Antwerpen en UGC

 

Game Night

Inhoud: Voor hun wekelijkse spelletjesavond voor koppels wordt de lat hoger gelegd wanneer Max’s broer Brooks een moordmysterie-partijtje organiseert, compleet met neppe schurken en FBI agenten. Wanneer de zes competitieve spelers vastberaden zijn om de zaak op te lossen en te winnen, ontdekken ze dat dit spel niet is wat het lijkt.

Cast: Rachel McAdams, Jesse Plemons, Jason Bateman, …

Waar? Kinepolis Antwerpen en UGC

 

The Guernsey Literary and Potato Peel Pie Society

Inhoud: In de nasleep van WOII ontvangt schrijfster Juliet een brief van een lid van een mysterieuze boekenclub, die in de oorlog op het eiland Guernsey werd opgericht. Juliet besluit naar het eiland af te reizen. Daar ontmoet ze de excentrieke leden van de Guernsey Literary and Potatoe Peel Pie Society.

Cast: Lily James, Matthew Goode, Jessica Brown Findlay, …

Waar? Kinepolis Antwerpen en UGC

 

A Prayer Before Dawn

Inhoud: 'A Prayer Before Dawn' is het waargebeurde verhaal van Billy Moore, een Britse gevangene in één van 's werelds gevaarlijkste gevangenissen: Klong Prem, het beruchte ‘Bangkok Hilton’. Vechtend voor zijn leven besluit Billy zich aan te sluiten bij een leermeester in de dodelijke gevechtskunst Muay Thai Boxing om zich een weg naar de verlossing te knokken.

Cast: Joe Cole, Vithaya Pansringarm, Nicolas Shake, …

Waar? UGC en Kinepolis Antwerpen

 

Lucky

Inhoud: Een eenzame cowboy uit een verlaten woestijndorp brengt zijn dagen rebellerend door in zijn stamcafé. Hij verzet zich tegen alles en iedereen, maar vooral tegen het verstrijken van de tijd. Urenlang keuvelt hij met excentrieke dorpsgenoten. Na een nieuwe confrontatie met zijn ouderdom komt hij op 90-jarige leeftijd in een spirituele zoektocht terecht.

Cast: Harry Dean Stanton, David Lynch, Ron Livingston, …

Waar? Cinema Zuid

 

M*A*S*H

Inhoud: M*A*S*H speelt zich af tijdens de oorlog in Korea en volgt drie jonge chirurgen verbonden aan een mobiel hospitaal. Ze werken rond de klok aan het oplappen van gewonden. Om niet helemaal aan de stress en de waanzin kapot te gaan, reageren ze zich af met drank, seks en practical jokes.
Cast: DonaId Sutherland, Elliott Gould, Tom Skerritt, Sally KeIlerman, Robert Duvall, …

Waar? Cinema Zuid

 

Info: www.cinemacartoons.be, www.ugc.be, www.cinemazuid.be en www.kinepolis.be

Door PB