© Vier

Liesbeth Homans: “Wie zegt dat ik geen kans meer maak bij de mannen?”

Vlaams viceminister-president Liesbeth Homans (N-VA) was zenuwachtig omdat hij “altijd wel heel persoonlijke vragen stelt”, maar liet James Cooke toch in haar ziel kijken. In ‘Bedgeheimen’ tijdens ‘Gert Late Night’ vertelde ze onder meer over de pesterijen in haar jeugd en over haar liefdesleven.

adb

Toen James haar vroeg of ze meer kans had gemaakt bij de mannen als ze voor een andere job had gekozen, reageerde Liesbeth Homans licht beledigd: “Wie zegt dat ik nu geen kans meer maak bij de mannen?” Al gaf ze wel toe: “Ik denk niet dat mijn job bevorderlijk is om een relatie aan te gaan.”

“Ik ga niet onnozel doen: ik mis wel affectie. Ik wil graag een relatie, maar weer echt gaan samenwonen? Ik zou dan liever zo’n latrelatie hebben.” Wat zoekt de minister in een man? “Een mooie glimlach, verzorgde nagels, liefst donker haar.” Maar hij moet vooral ook groot zijn: “Hoe sympathiek, intelligent en interessant die man in kwestie ook kan zijn... als die kleiner is dan ik, dan komt hij niet binnen.”

Haar politieke carrière hindert overigens niet alleen haar liefdesleven, maar heeft ook al een negatieve impact gehad op haar kinderen. Zo kregen die op school te horen: “Uw moeder is een racistische hoer.”

In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp

Gerelateerd

Nu in het nieuws