ModeMuseum neemt Songfestivaloutfit van Sennek op in collectie

Bron © VRT NWS

Foto: AP

Antwerpen -

Het Antwerpse ModeMuseum neemt de Songfestivaloutfit van Sennek op in zijn collectie. De zangeres is haar jurk van ontwerpster Veronique Branquinho vanmiddag zelf gaan afgeven.

Een zwarte transparante tule jurk, met daaronder een broek met mannelijke snit, om het contrast met de romantische jurk te maken. Met het ontwerp van Veronique Branquinho viel Sennek op op het podium in Lissabon.

Het Antwerpse ModeMuseum is erg trots om de outfit in de collectie te kunnen opnemen. “In 2008 liep hier Moi, Veronique Branquinho, tout nue naar aanleiding van het tienjarig bestaan van het label”, legt curator Elisa De Wyngaert uit aan VRT NWS.

“We hebben nu 564 objecten van Branquinho en haar aanwezigheid is belangrijk om het verhaal van de Belgische mode te vertellen. Branquinho ontwerpt geen kelding die aandacht zoekt, maar kleding die op een discrete wijze sensueel is. Ze werkt in een gedempt kleurenpalet en combineert elementen uit de herengarderobe met vrouwelijke materialen als kant, satijn en chiffon.”

Volgens het MoMu bevat de outfit van Sennek alle herkenbare Branquinho-contrasten. “De subtiliteit was geen voor de hand liggende keuze tijdens het Songfestival, maar is voor ons natuurlijk heel boeiend. Het Songfestival-avontuur dat werd beleefd in deze outfit, voegt nog een extra betekenislaag toe.”

ModeMuseum neemt Songfestivaloutfit van Sennek op in collectie
Foto: AP

Sennek zelf vond het een eer om de outfit naar MoMu te brengen: “Iedereen weet intussen wel dat ik een grote fan van onze Belgische mode ben. Het is dan ook extra bijzonder voor me dat een outfit die ik gedragen heb nu wordt opgenomen in het Antwerpse ModeMuseum.”

Het ModeMuseum is momenteel gesloten voor een grootschalige renovatie en heropent in het najaar van 2020. In tussentijd organiseert het museum tentoonstellingen en activiteiten op andere plekken. Wie de outfit wil bewonderen, moet dus nog even wachten.