Gerecht laat twee laatste freefighters vrij

Foto: rr

Antwerpen -

De onderzoeksrechter heeft dinsdag beslist dat Limane B. en Dennis T. de gevangenis mogen verlaten onder voorwaarden. Dat bevestigen hun respectievelijke advocaten Frank Decruyenaere en Jan De Man. De twee worden verdacht van betrokkenheid bij zogenaamde freefights tussen hooligans van verschillende voetbalclubs.

In de aanloop naar de Antwerpse derby op 29 april werden door de recherche veertien mannen opgepakt, het ging om leden van de harde kernen van Antwerp en Beerschot Wilrijk. Zes mannen, onder wie dus Dennis T. en Limane B., werden door de onderzoeksrechter aangehouden en verbleven bijna drie weken in de gevangenis. Nadat de kamer van inbeschuldigingstelling maandag al vier verdachten vrijliet onder voorwaarden mochten nu ook de laatste twee beschikken, de onderzoeksrechter verleende hen handlichting onder voorwaarden.

“Een logische beslissing”, aldus meester De Man. De informatie waarmee het onderzoek begon haalde de politie deels uit de gsm van Dennis T., toen die verhoord werd in het onderzoek naar de aanval op de supportersbussen van Beerschot Wilrijk in Mortsel. “Ik heb me bij de raadkamer dan ook de vraag gesteld waarom men pas maanden later in actie gekomen is”, zegt De Man. “Hoogdringendheid was er dan toch niet meer, vond ik.”

De rechtszaak rond de aanval op de supportersbussen in Mortsel wordt volgende week aangevat. Dinsdag wordt de agenda van de zaak bepaald en zal duidelijk worden wanneer de effectieve behandeling zal doorgaan. Met 22 verdachten is de kans groot dat de behandeling over meerdere dagen verspreid zal worden. Sommige van de beklaagden zullen later ook nog vervolgd worden in het dossier rond de freefights.

Door sare