IN BEELD. Hoogste attractie van Sinksenfoor brengt je naar duizelingwekkende 95 meter

Borgerhout -

De Sinksenfoor komt dit weekend naar Antwerpen. Blikvanger dit jaar is de attractie Gold Mine Tower van de Nederlander Ad Ordelman. De toren van 95 meter hoog wordt nu volop opgebouwd.

Ad Ordelman is afkomstig uit Apeldoorn. Zijn familie staat al generaties lang op de Tilburgse kermis. “Ik ben er praktisch geboren. We bezoeken jaarlijks zo’n honderd kermissen, waaronder ook de Sinksenfoor in Antwerpen.” Twee jaar geleden stond Ad ook al op de Sinksenfoor met een gelijkaardige toren. Nu zijn ze gestart met de opbouw van de “Mine Tower”, die eerder al in Duitsland, Schotland en Tsjechië stond. De toren is maar liefst 85 meter hoog en is de vernieuwde versie van haar voorganger. In de attractie kunnen 20 mensen tegelijkertijd plaatsnemen.

“Hij gaat omhoog, stopt halverwege, draait rond en gaat vervolgens weer naar boven. Tijdens een rit in deze attractie worden de stoeltjes ook omlaag gekieperd. Zo kan de festivalganger een extra dimensie waarnemen vanuit de lucht”, legt Ad uit. “De attractie is een blikvanger omdat ze wereldwijd de enige is met kantelende gondels. Door haar hoogte steekt ze letterlijk en figuurlijk boven alle andere attracties uit.”

Door Florence Wijnen