Werken op E313 richting Antwerpen bij rond punt Wommelgem: drie weekends hinder

De werken vinden plaats ter hoogte van het rond punt in Wommelgem. Foto: Aviation factory/Jan Van der Perre

Wommelgem -

Het Agentschap Wegen en Verkeer kondigt drie weekends hinder aan op de E313 richting Antwerpen ter hoogte van het rond punt in Wommelgem. Daar moeten vier brugvoegen vernieuwd worden. Het Vlaams Verkeerscentrum waarschuwt voor files.

Op bruggen en viaducten bevinden zich doorgaans uitzettingsvoegen die de beweging van een brugconstructie opvangen en tegelijkertijd de waterdichtheid verzekeren. “Door de permanente verkeersbelasting zijn die voegen gevoelig voor slijtage”, zegt woordvoerder Jef Schoenmaekers van AWV. “De vernieuwing van de brugvoegen moet ook spoorvorming in het wegdek vermijden en het rijcomfort verbeteren.”

Om de hinder te beperken vinden de werken tijdens weekends plaats, maar de E313 in Wommelgem is ook in het weekend een drukke snelweg. Volgens het Vlaams Verkeerscentrum houden weggebruikers er tijdens de werkzaamheden dus best rekening met file en vertraging, zeker overdag, zowel op zaterdag als op zondag.

Op de E313 zal het Agentschap Wegen en Verkeer vier brugvoegen vernieuwen ter hoogte van de rotonde in Wommelgem richting Antwerpen. De werken worden gespreid over drie weekends. Tijdens het eerste weekend wordt het asfalt tussen de twee bruggen over de rotonde vernieuwd. Tijdens de twee daaropvolgende weekends worden de brugvoegen zelf aangepakt.

In een eerste fase rijdt het verkeer richting Antwerpen van vrijdagavond 1 juni (20u) tot zaterdagavond 2 juni (22u) over twee versmalde rijstroken. In de nacht van zaterdag 2 juni (22u) op zondag 3 juni (08u) rijdt het verkeer over één rijstrook. Van zondag 3 juni (08u) tot maandagochtend 4 juni (05u) beschikt het verkeer over twee rijstroken.

Tijdens de tweede fase rijdt het verkeer richting Antwerpen van vrijdagavond 8 juni (20u) tot maandagochtend 11 juni (05u) continue over twee versmalde rijstroken.

Tijdens de derde fase rijdt het verkeer richting Antwerpen van vrijdagavond 15 juni (20u) tot maandagochtend 18 juni (05u) continue over twee versmalde rijstroken.

De op- en afritten van het complex Wommelgem (nr. 18) blijven tijdens de werken steeds open. Ter hoogte van de werfzone geldt er een snelheidsbeperking van 70 km/u. “Omdat het nieuwe materiaal in de voegen tijd nodig heeft om volledig uit te harden, zal er tijdens bepaalde periodes geen werfactiviteit te zien zijn”, geeft Schoenmaekers nog mee. Hij voegt er ook aan toe dat de werken weersgevoelig zijn en eventueel nog gewijzigd kunnen worden. “De meest recente informatie is steeds terug te vinden op onze website”.

Door dvd