Elon Musk belooft gratis openbaar vervoer door tunnel onder Los Angles

Elon Musk, de man achter Tesla en SpaceX, heeft een video van een geboorde tunnel gepost op zijn Instagramprofiel. “De eerste tunnel van Boring Company onder LA is bijna klaar!” schrijft de Canadese ondernemer en miljardair. Musk belooft hiermee gratis openbaar vervoer in de tweede grootste stad van de Verenigde Staten. Maar ligt de tunnel wel echt in en onder Los Angles en komt het openbaar vervoer er wel echt?

“Gratis ritten”

“In afwachting van definitieve goedkeuringen van bevoegde instanties, zullen we binnen een paar maanden gratis ritten aan het publiek aanbieden. Super enorm bedankt aan iedereen die heeft meegeholpen met dit project.” schijft Elon Musk op zijn Instagramprofiel. Hiermee belooft hij gratis openbaar vervoer voor diegenen die zich geen kunnen veroorloven. Toch schrijft hij ook dat de “gratis ritten” minder dan de prijs van een busticket zullen kosten.

Komt het openbaar vervoer er wel echt?

De vraag is of de tunnel zoals geadverteerd door Musk op sociale media, zal voldoen aan de sensatie die hij heeft opgewekt de afgelopen maanden. Hij suggereert dat de gewone pendelaar binnenkort een nieuw ondergronds verkeerssysteem zal kunnen testen in Los Angles. Maar daar wringt het schoentje. De beelden die te zien zijn op zijn Instagramaccount zijn gemaakt in LA, maar wel in het nabijgelegen stadje Hawthorne. Daarnaast is het ook nog onzeker of de stad Hawthorne wel de nodige vergunningen zal uitreiken voor dit experimenteel project van Musk.

Musk, die ook aan het hoofd staat van Tesla Inc, het bedrijf dat elektrische auto’s produceert, lanceerde zijn uitstap naar het openbaar vervoer nadat hij in december 2016 op Twitter klaagde dat het drukke verkeer ‘hem gek maakte’, en toen beloofde ‘een saaie machine te bouwen en gewoon te gaan graven’.

Door pebs