Jongleren en tegelijkertijd een mijl lopen: deze student doet het in een recordtijd

Bron © The Boston Globe

De Amerikaanse student Zach Prescott mag zich sinds dinsdag een wereldrecordhouder noemen. De jongeman heeft namelijk een nieuwe recordtijd kunnen neerzetten in ‘joggling’, een discipline waarbij je een mijl loopt en tegelijkertijd met drie ballen jongleert. Zijn tijd: 4 minuten en 43,2 seconden.

“Het is een beetje niche”, vertelde Prescott achteraf aan The Boston Globe. “Er bestaat een leuke community binnen joggling.” Zo vindt er onder meer een jongleerfestival plaats in Springfield dat ook een moment heeft voorzien voor de discipline. Ook daarbij zal de student business en accounting van de partij zijn.

Halve seconde sneller

Dinsdag was niet de eerste keer dat het wereldrecord door zijn hoofd spookte. Hij begon vorig jaar met joggling, net nadat zijn loopseizoen ten einde was. Zijn tijden waren toen echter niet scherp genoeg om een gooi te doen naar het record.

Maar enkele dagen geleden kwam daar dus verandering in. Na één mijl lopen en jongleren was hij een halve seconde sneller dan het voormalige record. Dat stond al 32 jaar op naam van zijn landgenoot Kurt Swinson.

Gevoel voor ritme

De derde poging van Prescott bleek die dag de goede te zijn. Bij de eerste twee pogingen liet hij immers telkens de ballen vallen. “Ik had bijna besloten om geen derde keer te proberen, ik was echt moe”, vertelde hij.

Vooral een goed gevoel voor ritme blijkt onontbeerlijk tijdens de sport. “Het onder de knie krijgen, is lastig, maar eens je gewend raakt aan je loopsnelheid, is het vergelijkbaar met staand jongleren”, verklaarde de student. “Het gaat veel meer om focus.”

Door kmlo