Frans gezin stapt uit auto en wordt bijna aangevallen door jachtluipaarden in Beekse Bergen

Bron © Eindhovens Dagblad

Een Frans gezin is afgelopen week aangevallen door een groepje jachtluipaarden in Safaripark Beekse Bergen in het Nederlandse Hilvarenbeek. Dat meldt het Eindhovens Dagblad. De bezoekers waren, tegen de regels in, uitgestapt om de dieren van dichtbij te bekijken. “Die mensen hebben veel geluk gehad”, zegt manager van het park Niels de Wildt op NPO Radio 1.

Een tweede auto met andere bezoekers van het park filmde de actie. Zij reden achter de wagen met Franse nummerplaten. Op de beelden is te zien hoe twee vrouwen en een kind uit de auto stappen om de luierende jachtluipaarden op de foto te zetten.

Nadat iedereen weer ingestapt is, rijdt de auto een stukje verder. Het gezin heeft duidelijk niet geleerd uit haar fouten en stapt opnieuw uit. Het gezelschap staat nu verder bij de auto vandaan, wat ook door de jachtluipaarden wordt opgemerkt.

Een aantal jachtluipaarden kiest er dan ook voor om de nietsvermoedende bezoekers van achteren te besluipen. De Franse bezoekers slagen erin weer veilig in hun auto in te stappen. Bij het incident raakte niemand gewond.

Libéma, de eigenaar van het Safaripark Beekse Bergen, reageert geschokt op het incident. “Uitstappen mag nergens in het park”, zegt een woordvoerder.

Groot raadsel

Volgens manager Niels de Wildt worden de regels van de Beekse Bergen in meerdere talen en op meerdere manieren aangeduid. Zelfs als pictogram. “Wat die mensen heeft bezield, is mij een groot raadsel”, aldus de manager. “Dit is niet wat je dagelijks meemaakt - gelukkig - binnen de Beekse Bergen.”

Dat dit was gebeurd, was niet bekend bij Beekse Bergen. “Niemand was op de hoogte van het feit dat mensen een soort van strandwandeling hebben gemaakt in het verblijf van de jachtluipaarden.” De dieren waren volgens de Wildt niet hongerig en zaten niet ‘in de jacht’, maar ze reageerden uiteindelijk wel op dit uitzonderlijke bezoek.

In dit soort gevallen ingrijpen als het misgaat, kan het park niet, erkent de Wildt. “Alles met camera’s monitoren is een onbegonnen zaak. Het park is daarvoor veel te groot.”

Maar er wordt wel voor gewaarschuwd dit niet te doen. “Ook in het Frans leggen we duidelijk uit wat de regels zijn. Deze mensen hebben zich daar duidelijk niet aan gehouden.”

Door kops