Na de vollere lippen en wangen: oren liften is de nieuwste trend in New York

Foto: Shutterstock

Wie soms zware oorbellen draagt, kent het probleem misschien: na verloop van tijd worden de oorlellen iets minder strak. In New York hebben ze daar nu iets op gevonden… Fillers moeten de losse oorlellen weer doen ‘krimpen’.

Statement oorbellen zijn hip dit jaar, maar door hun gewicht is het mogelijk dat je oorlellen uitrekken. De Amerikaanse realityster Kris Jenner, mama van Kim Kardashian, onthulde vorig jaar nog dat haar grote, loshangende oorlellen haar grootste onzekerheden waren. En ze is niet alleen.

Enkele druppeltjes

Bij New Yorkse dermatologen en plastisch chirurgen stijgt de vraag naar ingrepen die de oorlellen opnieuw doen krimpen. De New Yorkse dermatologe Francesca Fusco bevestigt de trend in Vogue en voegt eraan toe dat het probleem snel kan verholpen worden. “Je hebt maar een of twee strategisch geïnjecteerde druppeltjes nodig om het gaatje in de oren op te vullen en optisch te liften. Daarnaast voorkomen de fillers dat de oorlellen gaan scheuren en creëren ze een kussentje voor zware sieraden in de toekomst”, klinkt het.

Snel, maar prijzig

De procedure gaat naar verluidt ook snel. Na vijf minuten (zonder pijn) zouden je oren er weer op hun best uitzien. Dit komt natuurlijk met een prijs. Voor een behandeling betaal je gemiddeld 500 dollar, omgerekend 406 euro. Volgens experts moet je de behandeling een tot twee keer per jaar herhalen. Als je gaatjes te veel zijn beschadigd door het dragen voor oorbellen, is het mogelijk dat ze eerst helemaal dichtgenaaid moeten worden.

Ondanks de populariteit van strakke oorlellen, blijven er risico’s verbonden aan het gebruiken van fillers. Nederlandse onderzoekers waarschuwden onlangs in vakblad The Journal of the European Academy of Dermatology and Venereology dat fillers het best worden toegediend door iemand die ervoor is opgeleid om ongelukjes zoals bloeduitstortingen en harde knobbeltjes te voorkomen.

Door vwh