© Kioni Papadopoulos

Radio Expres binnenkort opnieuw in de ether?

Goed nieuws voor de fans van Radio Expres. De voormalige Antwerpse zender wordt mogelijk opnieuw opgestart. Vroeger programmaleider Marc Dhollander (55) hoopt een vrije frequentie in de wacht te slepen. “We hebben de ambitie om weer een echte stadsradio op te richten”, zegt hij.

fewn

Radio Expres was van 1982 tot 1997 een vaste waarde in de Antwerpse radiowereld. “Vroeger stonden we bekend als een goed uitgebouwde stadsradio met de focus op de Antwerpse actualiteit.”, zegt Dhollander. Vorig jaar hielden medewerkers van Radio Expres een succesvolle reünie. Zo is het idee ontstaan om terug een echte stadsradio op te richten.

Na de vorige erkenningsronde voor lokale radio’s bleven er nog twee vrije frequenties over, waarop Dhollander zijn kans waagde. Het is nog niet zeker of Radio ­Expres zeker terugkomt, maar het dossier werd wel ontvankelijk verklaard.

“We willen Antwerpenaren dichter bij elkaar brengen met muziek en nieuws over de stad. De zin om opnieuw een stadsradio te maken is enorm groot en we hopen dan ook dat we die kans krijgen”, besluit Dhollander.

In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp

Nu in het nieuws