Man belt in paniek naar politie nadat hij deze kanjer in zijn zwembad aantreft

Bron © WFLA

Een duik nemen in je zwembad is in het Amerikaanse Sarasota niet altijd zonder gevaar. Vrijdag trof een bewoner tot zijn eigen verbazing een enorme alligator aan in het water. In paniek belde hij onmiddellijk naar de politie om het dier te laten verwijderen.

Volgens bewoner Patricia Carver brak het dier de veranda binnen om tot in het zwembad te geraken. “Mijn man werd wakker toen hij een geluid hoorde”, vertelde de dame aan lokale media. “Hij opende de gordijnen zag meteen de kop van de alligator. ‘Bel 911, bel 911!’, riep hij. Ik was een beetje ongerust, maar zag wel dat het dier niet bewoog.”

Ook voor het korps van Sarasota County was het een angstaanjagende ervaring. Enkele berichten op Facebook spreken boekdelen. “Just no”, valt er onder meer te lezen bij verschillende foto’s van de alligator, een kanjer van ruim drie meter lang. Een video toont bovendien nog hoe het reptiel ongestoord in het water zwom tot de reptielenvanger ter plaatse was.

Met zowel een touw rond de bek als de nek van de alligator probeerde de specialist om de alligator zo veilig mogelijk uit het water te krijgen. Daar had het dier duidelijk geen zin in, maar na verloop van tijd besloot het reptiel dan toch om geen weerstand meer te bieden. Het incident verliep van begin tot einde zonder ongelukken.

De Florida Fish and Wildlife Commission waarschuwde de lokale bevolking eerder deze week al voor de dieren. Nu de temperaturen in het gebied weer de hoogte ingaan, wordt de kans op het aantreffen van alligators weer een pak groter.

Door kmlo