Familie en vrienden nemen afscheid van Bernard Verheyden: “Een veelzijdig acteur die ook prachtig kon zingen”

Bron © atv
Wilrijk -

In het crematorium van Wilrijk hebben familie en vrienden woensdag afscheid genomen van de overleden Bernard Verheyden, bekend als ‘Bompa Lawijt’. De theater- en tv-acteur overleed vorige week op 79-jarige leeftijd aan de gevolgen van een hersenbloeding. “Hij was een plezier om mee te werken”, zegt zijn collega Annie Geeraerts aan atv.

Familie en vrienden nemen afscheid van Bernard Verheyden: “Een veelzijdig acteur die ook prachtig kon zingen”
Foto: atv

Verheyden raakte vooral bekend door zijn rol als Bompa Lawijt in de VTM-serie ‘Chez Bompa Lawijt’ uit de jaren ‘90. Hij speelde ook theaterstukken mee in het Echt Antwaarps Teater van Ruud De Ridder. Hij was getrouwd met Denise Zimmerman.

Woensdag namen vrienden en familie afscheid van de gevierde acteur in het crematorium van Wilrijk. “Hij was een gezellig man en altijd een plezier om mee te werken”, zegt Annie Geeraerts. “Altijd lachen geblazen en een fantastische collega.” Carry Goossens beaamt haar woorden. “Hij was een vat vol energie en een stuwende kracht voor jonge mensen en sleurde iedereen mee in zijn enthousiasme en drive. Daarnaast was hij een veelzijdig acteur die prachtig kon zingen. Zijn rol in ‘Wij, Heren van Zichem’ staat in het geheugen van velen gegrift.”

Door bap