Prinses Elisabeth (16) verlaat België

Foto: Photo News

Prinses Elisabeth (16) vertrekt na de zomer naar Wales. De oudste dochter van koning Filip en koningin Mathilde heeft toelatingsproeven afgelegd voor en is aangenomen in het United World College of the Atlantic. Ze zal er twee jaar studeren.

Elisabeth zit momenteel in het vijfde secundair in het Sint-Jan Berchmanscollege in Brussel, maar ze zal haar middelbare school afwerken over het Kanaal. Voor het zesde en bijkomend zevende jaar gaat ze naar het United World College (UWC) in Llantwit Major, op veertig minuten rijden van de Welshe hoofdstad Cardiff. De school brengt jongeren tussen 16 en 18 uit verschillende landen en culturen samen. Een academisch programma wordt gecombineerd met (fysieke) uitdagingen en dienstverlenende, maatschappelijke activiteiten.Onder meer de huidige koning van Nederland Willem-Alexander heeft van 1983 tot en met 1985 ook school gelopen in het Atlantic College.

(lees verder onder de foto)

Elisabeth zal er school lopen tot 2020. Wanneer ze afstudeert, zal ze een internationaal baccalaureaat ontvangen. Dat is ook in België geldig. Wat ze daarna gaat doen, is nog niet bekend.

Door Wim Dehandschutter