Beroep van Anderlecht en verdediging van speler maken indruk: strafvermindering voor Adrien Trebel

De Geschillencommissie van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft dinsdag twee in plaats van drie speeldagen schorsing (plus een boete van 400 euro) opgelegd aan Anderlecht-middenvelder Adrien Trebel. De speler kwam zich zelf verdedigen en versierde zo een strafvermindering.

Paars-wit verzette zich zo met succes tegen het schikkingsvoorstel van het Bondsparket, dat drie speeldagen schorsing vorderde. Tenzij de landskampioen beroep aantekent tegen het vonnis, is Trebel geschorst voor de thuiswedstrijd tegen AA Gent (1 april) en de verplaatsing naar Charleroi (6 april) in play-off 1.

Speciaal voor de zitting voor de Geschillencommissie verliet de Franse middenvelder de ministage van Anderlecht in Jupille om zich persoonlijk te verdedigen voor de Geschillencommissie. En hij maakte daarbij indruk, zo blijkt.

Tien minuten voor het eindsignaal van de thuisoverwinning tegen Antwerp (2-1) ging Trebel met gestrekt been en studs vooruit in op Stallone Limbombe, die vol op het scheenbeen werd geraakt. Trebel kreeg de rode kaart onder de neus geduwd:

Volg het nieuws over Anderlecht overal.

Download de GVA-nieuwsapp

Gerelateerd

Aangeboden door onze partners

Meer sportnieuws