Je kan dit artikel lezen omdat je bent aangemeld als abonnee.

Dit artikel is exclusief voor abonnees.
Lees gratis verder >

Oud-burgemeester Cools woest over nieuwe Antwerpse cruiseterminal: “Een betonnen bunker tegen het Steen? Waar halen ze het!”

  • Oud-burgemeester Cools woest over nieuwe Antwerpse cruiseterminal: “Een betonnen bunker tegen het Steen? Waar halen ze het!”
    Bob Cools.
Antwerpen -

Antwerps schepen van Toerisme Koen Kennis (N-VA) wil tegen 2020 een nieuwe cruiseterminal aan het Steen openen. “Hij wil een totaal misplaatste en overbodige betonnen toren tegen het Steen laten bouwen”, zegt de socialistische oud-burgemeester Bob Cools boos. “Kan dat zomaar? Dat doe je zo’n monument toch niet aan?”

Aansluitend op een nieuw ponton komt aan het Steen een ­bezoekerscentrum voor toeristen, zo maakte uw krant maandag bekend. “Ik was verbijsterd toen ik las dat Koen Kennis dan toch wil doorgaan met dat project tegen het Steen”, zegt Bob Cools. “Ik dacht echt dat van dat project van Kennis niets meer in huis zou komen. Ook al omdat daar in de gemeenteraad ook nooit meer verdere informatie over werd gegeven. Met de aanbesteding voor zo’n beschermd monument móét je toch naar de raad komen. Maar een ...