Kathedraaltoren beklimmen? Het kan, maar wees er snel bij

Foto: ggm

Vanaf april tot en met september organiseert Museum Vleeshuis op woensdag, zaterdag en zondag opnieuw beklimmingen van de kathedraaltoren. Tickets zijn vanaf nu beschikbaar. Maar wees er wel snel bij.

De beklimmingen van de kathedraaltoren zijn al jaren een succes. Sinds vorig jaar organiseert Museum Vleeshuis ook in het weekend bezoeken voor individuele bezoekers en groepen zijn welkom op woensdag.

De torenbeklimming wordt voorafgegaan door een gegidste rondleiding in het Museum Vleeshuis. Daarnna volgt de torenbeklimming. Trede na trede ontvouwt zich het verhaal van de klokkentoren, zijn veelzijdige belfortfunctie en de impact ervan op het dagelijkse leven van de Antwerpenaar door de eeuwen heen. Het sluitstuk is uiteraard het adembenemende panorama vanuit de toren, op 90 meter hoogte.

Praktisch:

Groepsrondleidingen op woensdag, van april tot en met september, om 9.30u, 12.30u en 14u. Beklimmingen voor individuele bezoekers op zaterdag en zondag, van april tot en met september, om 10u en 14u. www.museumvleeshuis.be.

Door ph