Bart De Pauw ook niet te zien in film van collega en vriend Jan Verheyen

Bron © Dag Allemaal

Foto: © VRT

Televisiegezicht Bart De Pauw (49) zal niet te zien zijn in de film van ‘De Collega’s 2.0’. Hij was nochtans aangenomen als één van de hoofdrollen van de prent. Na de klachten over grensoverschrijdend gedrag besluit de acteur er echter zelf afstand van te nemen. Dat schrijft Dag Allemaal.

Het zou een iconische terugblik naar de nostalgische televisiereeks uit de jaren ‘70 en ‘80 worden. Nu wordt de productie van ‘De Collega’s 2.0’ echter overschaduwd door de zaak-De Pauw. “De Pauw voelt zich nog niet klaar om weer als publieke figuur naar buiten te komen. Hij voelt dat de tijd niet rijp is om mee te spelen in de film”, aldus de bron van Dag Allemaal. Het scenario is wel deels van zijn hand.

Regisseur Jan Verheyen had De Pauw er echter graag bij gehad. Ook tijdens en na de #MeToo-affaire sprak hij zijn steun uit voor zijn collega en goede vriend. Tot op het allerlaatste moment hield hij de rol van De Pauw open, maar nu moet hij verder om de productie niet in het honderd te laten lopen. “De Pauw had gehoopt dat de zaak al geseponeerd zou zijn. Eens dat gebeurd is, kan hij verder. Maar het ziet er naar uit dat dat niet voor de nabije toekomst is.”

Door mrra

In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp

Voor jou geselecteerd