© rr

Oud-politiek redacteur Dirk Castrel overleden

Onze oud-collega Dirk Castrel is op vrijdag 2 februari in Duffel overleden. Hij was 65 jaar. Sinds de jaren zeventig was Dirk politiek redacteur bij Gazet van Antwerpen. Dat is hij gebleven tot zijn vervroegde pensionering in 2014.

kvm

Dirk Castrel begon zijn carrière bij Gazet van Antwerpen eind jaren zeventig als re­gionaal redacteur voor Vlaams-Brabant, maar al gauw stapte hij over naar de politieke redactie. Hij bouwde in korte tijd een groot netwerk uit en voelde zich in het politieke bedrijf als een vis in het water. In de jaren tachtig onderbrak hij gedurende enkele jaren zijn journalisten­bestaan voor de functie van woordvoerder van de toenmalige CVP. Hoofdredacteur Lou De Clerck haalde hem terug naar de krant.

Het kantoor van Gazet van Antwerpen in Brussel werd zijn vaste stek, dicht bij het parlement en in het hart van de politieke wereld. Van 1994 tot 1996 was hij nieuwsmanager op de redactie in Antwerpen. Hoewel hij zich ook van die taak vol overgave kweet, was hij blij dat hij terug kon keren naar Brussel, waar hij tot het eind van zijn carrière is gebleven. Dirk stond bekend om zijn discretie en zijn evenwichtige journalistiek, wars van elke vorm van sensatie. Daarvoor werd hij zowel door zijn collega’s als door politici erg gewaardeerd.

Dirk laat een vrouw en twee zonen na. De redactie van Gazet van Antwerpen biedt hen haar innige deelneming aan.

In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp

Nu in het nieuws