Adil en Bilall ruilen Antwerpen in voor Hollywood en nemen afscheid: “We worden uitgewuifd als Sinterklaas”

Foto: JHS

Antwerpen -

Regisseurs Adil El Arbi en Bilall Fallah leven op een roze wolk. De belangstelling voor hun recentste film ‘Patser’ is nog niet gaan liggen, of de twee mogen stilaan hun koffers pakken om richting Hollywood te vertrekken. Het duo nam zaterdagmiddag uitgebreid de tijd om afscheid te nemen van de fans op de Groenplaats. In Patserstijl.

Stipt op tijd in een gouden gepersonaliseerde Range Rover kwam het regisseursduo zaterdag aan op de Groenplaats, waar ze opgewacht werden door een dertigtal fans en toevallige, maar even enthousiaste passanten. De twee namen uitgebreid de tijd voor selfies, foto’s en een babbeltje met de aanwezigen.

“We mogen vandaag met een auto op het midden van de Groenplaats staan, hoe graaf is dat?”, klonk het bij de twee. “We krijgen veel positieve energie van de Antwerpenaars hier en zijn blij dat we nog afscheid kunnen nemen. We voelen ons als Sinterklaas vandaag die uitgewuifd wordt. Normaal gezien vertrekken we volgende week al naar Hollywood en blijven we voor een lange tijd weg.”

Voor de fans was het de moeite om af te zakken naar de Groenplaats. Zij konden niet alleen een selfie scoren met Adil en Bilall, maar kregen er ook Patsergadgets als een polsbandje en een gouden ketting bovenop, gratis en voor niets.

“Geïnspireerd door Adil en Bilall”

Shodab Mohammad (13) was de allereerste om de regisseurs te benaderen voor een selfie. “Ik ben al fan van Adil El Arbi sinds het programma ‘De Slimste Mens ter Wereld’. Daarna heb ik de films ‘Black’, ‘Image’ en ‘Patser’ al gezien. ‘Patser’ is zonder twijfel de beste van de drie. De film speelt zich voor een groot deel af in Antwerpen en op het Kiel, waar ik vaak kom. De twee verdienen het nu om naar Hollywood te gaan, ze hebben er lang en hard voor gewerkt. Ik zou later zelf graag acteur worden. Adil en Bilall hebben me echt geïnspireerd”, aldus Shodab.

Adil en Bilall ruilen Antwerpen in voor Hollywood en nemen afscheid: “We worden uitgewuifd als Sinterklaas”
Foto: JHS
Door Rebecca Van Remoortere