© Kioni Papadopoulos

18 slimme nieuwe oplossingen voor mobiliteit in Antwerpse regio

Vandaag werden achttien nieuwe mobiliteitsprojecten voorgesteld die in de nabije toekomst zullen worden uitgerold met ondersteuning van de stad Antwerpen. Alle achttien projecten zetten in op slimme mobiliteitsoplossingen voor de Antwerpse regio. Het gaat zowel om projecten voor personenmobiliteit als voor vrachtverkeer.

inke

Op 27 september 2017 lanceerde de stad voor de tweede keer een oproep voor projecten die bijdragen aan vlot, efficiënt en betrouwbaar personen- en vrachtverkeer. Er kwamen 37 projectvoorstellen binnen waaruit een professionele jury er nu achttien heeft geselecteerd.

Deelfietsen, een routeplanner, een kantoorbus en apps om alternatieve vervoersmodi te stimuleren, zijn enkele van de geselecteerde projecten voor personenvervoer. Aan de bedrijfskant gaat het bijvoorbeeld om tools die de planning vergemakkelijken, manieren om drukke wegen en spitsuren te vermijden (via uitbreidingen van vestigingen aan de rand, transport over het water…) en het inzetten van fietskoeriers.

“De nieuwe projectoproep die gelanceerd werd in het najaar van 2017, was een succes. Heel wat geïnteresseerde mobiliteitsaanbieders dus met slimme oplossingen die kunnen zorgen voor een vermindering van de verkeerscongestie in en rond Antwerpen”, zegt schepen voor mobiliteit Koen Kennis.

De geselecteerde projecten, waarvan elf gericht op personenmobiliteit en zeven op logistiek, kunnen rekenen op de stad voor financiële en/of communicatieve ondersteuning, en professionele expertise.

In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp

Aangeboden door onze partners